"Śmiech jest najjaśniejszy w miejscu, gdzie jest jedzenie."
Witajcie po dość długiej przerwie.
Na dobry początek, propozycja ode mnie wiosenna , na wiosenne przyjęcia, niebawem już grille, Rolls z ciasta francuskiego.
- Składniki:
- 1 opak ciasta francuskiego,
- kilka plasterków szynki konserwowej (może być inna ulubiona),
- kilka plasterków sera żółtego,
- rukola
pikle
Ciasto francuskie rozwinąć, poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki, rukolę i pikle.
Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :)
Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :)
Komentarze
Prześlij komentarz