"Śmiech jest najjaśniejszy w miejscu, gdzie jest jedzenie."

Witajcie po dość długiej przerwie.

Na dobry początek, propozycja ode mnie wiosenna , na wiosenne przyjęcia, niebawem już grille, Rolls z ciasta francuskiego.

  • Składniki:
  • 1 opak ciasta francuskiego,
  • kilka plasterków szynki konserwowej (może być inna ulubiona),
  • kilka plasterków sera żółtego,
  • rukola
    pikle
Ciasto francuskie rozwinąć, poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki, rukolę i pikle.

Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :)

Komentarze

Popularne posty