Sałatka na krakersach
Kolejna propozycja na fajną i szybką przystawkę.
Składniki:
18 szt. krakersów
50 g startego żółtego sera
2 puszki ryby w pomidorach lub tuńczyk
4 jajka ugotowane na twardo
4 łyżki majonezu
szczypior do dekoracji
Rybę wyjmujemy z puszki i rozdrabniamy widelcem.
Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy białka od żółtek. I białka, i żółtka ścieramy na tarce do osobnych miseczek. Starte białka mieszamy z 2 łyżkami majonezu lub sosu tatarskiego
Starty ser żółty również mieszamy z 2 łyżkami majonezu.
Szczypior siekamy.
Układamy sałatkę warstwami:
- Sześć krakersów układamy koło siebie, tworząc prostokąt 3 x 2.
- Na krakersy wykładamy cały ser żółty z majonezem.
- Na ser kładziemy kolejną warstwę krakersów.
- Teraz wykładamy rybę.
- Znów krakersy.
- Teraz kolej na białka z majonezem.
- Na białka wykładamy starte żółtka.
- Całość posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz