Bruschetta z omletem
Witajcie.
Jutro Walentynki,wiec mam dla was inspiracje na fajną przystawkę.
Uczta dla podniebienia i na pewno smakowac bedzie "drugiej połówce "🤩😍
Bruschetta z omletem i roszponką
Składniki:
- lekka" bułka (np. paryska lub ciabatta)
- oliwa extra vergine
- czosnek
- 10dag szynki
- cebulka dymka
- 2 jajka
- Łyżka mąki
- 50ml mleka
- garść roszponki lub rukoli
- Pieczywo pokroić na komki, natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (jeśli lubimy intensywny smak czosnku można użyć startego). Skropić oliwą extra vergine.
- Podpiec w piekarniku.
- Szynkę ,cebulkę, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, w misce wbić jajka, dodać mąkę i melko, przyprawić, wymieszać i wbić do szynki i cebulki, podsmażyć z obu stron i zwinąć na patelni w rulonik.
- Pokroić w plastry i ułożyć na podpieczonym pieczywie na który wcześniej ułożyliśmy roszponką.
- Na koniec polewam każdą kromkę sosem musztardowym.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz