Bruschetta z omletem

 Witajcie.

Jutro Walentynki,wiec mam dla was inspiracje na fajną przystawkę. 

Uczta dla podniebienia i na pewno smakowac bedzie "drugiej połówce "🤩😍

Bruschetta z omletem i roszponką

Składniki:

  • lekka" bułka (np. paryska lub ciabatta)
  • oliwa extra vergine
  • czosnek
  • 10dag szynki
  • cebulka dymka
  • 2 jajka
  • Łyżka mąki 
  • 50ml mleka
  • garść roszponki lub rukoli
  • Pieczywo pokroić na komki, natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (jeśli lubimy intensywny smak czosnku można użyć  startego). Skropić oliwą extra vergine.
  • Podpiec w piekarniku. 
  • Szynkę ,cebulkę, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, w misce wbić jajka, dodać mąkę i melko, przyprawić, wymieszać i wbić do szynki i cebulki, podsmażyć z obu stron i zwinąć na patelni w rulonik.
  • Pokroić w plastry i ułożyć  na podpieczonym pieczywie na który wcześniej ułożyliśmy roszponką.
  • Na koniec polewam każdą kromkę sosem musztardowym.
Smacznego.



Komentarze

Popularne posty