Szybka tarta z boczkiem , szpinakiem i papryką
Coś szybkiego na porę obiadową , kolację
Polecam
składniki:
1 op ciasta na tartę
1 papryka świeża
Ciasto rozwijamy i układamy na blaszce do tarty, szpinak świeży kroimy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy boczek, paprykę pokrojoną w kostkę, wszystko razem smażymy chwilę.
Jajka roztrzepujemy, przyprawiamy i dodajemy jogurt i ser.
Wszystkie składniki z patelni, wykładamy na tartę i zalewamy sosem.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
Smacznego.
Polecam
składniki:
1 op ciasta na tartę
1 papryka świeża
szpinak - 100 g
boczek wędzony - 300 g
jogurt grecki - 300 g
jajka - 4
sól, pieprz, curry, papryka słodka , oregano
mozzarella krojona 100g
Ciasto rozwijamy i układamy na blaszce do tarty, szpinak świeży kroimy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy boczek, paprykę pokrojoną w kostkę, wszystko razem smażymy chwilę.
Jajka roztrzepujemy, przyprawiamy i dodajemy jogurt i ser.
Wszystkie składniki z patelni, wykładamy na tartę i zalewamy sosem.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz