Kotlety pieczone z frytkami warzywnymi
Witajcie!
Dawno mnie nie było.
Jakoś tak czasu ubyło.
Ale jestem i mam dla Was przepis:
zapiekane kotlety z frytkami warzywami
Składniki:
500 dag mięsa mielonego z indyka
1 nie duża cukinia
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
przyprawy, sól, pieprz i wedle uznania curry, papryka, czosnek niedźwiedzi
Frytki warzywne kupujemy gotowe mrożone w dyskoncie.
Przygotowanie:
Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
dodajemy mięso mielone, jajko i bułkę oraz przyprawy
Mieszamy, formujemy kotlety nieco płaskie i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Frytki warzywne wykładamy obok i polewamy łyżką oliwy z oliwek .
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Gotowe, pyszne, zdrowe danie .
Komentarze
Prześlij komentarz