Pieczona ryba pod sosem ketchupowo- marchewkowym

Coś szybkiego i zdrowego na obiad czy kolację.


Składniki:
* 500 g dowolnego fileta ryby
 * 1 cebula
* 2 marchewki*korzeń pietruszki
* 2-3 łyżki ketchupu pikantnego
* 4-5 łyżek przecieru pomidorowego
* sól
* pieprz
*curry
*kilka kropel soku z cytryny

Wykonanie:Filety z ryby rozmrozić, dobrze osuszyć. Posypać je solą, pieprzem , sokiem z cytryny, włożyć do naczynia żaroodpornego.Pokrojoną cebulę w piórka, marchewkę w pół plasterki, pietruszkę dusić na małym ogniu aż marchewka zmięknie. Następnie dodać ketchup i przecier pomidorowy, wymieszać i chwilę wszystko poddusić. dodać przyprawy wedle uznania.
sos wyłożyć na surową rybę w naczyniu żaroodpornym.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C, piec około 30 minut. 

Komentarze

Popularne posty