Fit deser Bueno
Gdy się che coś słodkiego -można zrobić błyskawiczny deser.
Składniki:
pół szklanki kaszy jaglanej
2 szklanki mleka kokosowego(500 ml)
50 g orzechów ziemnych prażonych nie solonych
200 g twarogu sernikowego (zmielonego)
pół szklanki ksylitolu / cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka kakao
Kaszę jaglaną gotujemy w dwóch szklankach mleka z dodatkiem ekstraktu waniliowego i ksylitolu/cukru, aż do miękkości (ok. 20 -30minut) . Ugotowaną w mleku kaszę blendujemy na gładką masę. Zostawiamy do wystudzenia.
Orzechy mielimy w malakserze/młynku.
Do wystudzonej masy jaglanej dodajemy twaróg i zmielone orzechy. Blendujemy razem na gładko. Masę dzielimy na dwie części większą (2/3) i mniejszą (1/3). Do mniejszej dodajemy kakao . Drugą pozostawiamy bez zmian. Nakładamy do słoiczków/szklanek i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy orzechami.
Do wystudzonej masy jaglanej dodajemy twaróg i zmielone orzechy. Blendujemy razem na gładko. Masę dzielimy na dwie części większą (2/3) i mniejszą (1/3). Do mniejszej dodajemy kakao . Drugą pozostawiamy bez zmian. Nakładamy do słoiczków/szklanek i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy orzechami.
Smacznego!
Kasza jaglana z dodatkiem twarogu to musi być nie tylko smaczny, ale i pożywny deser :)
OdpowiedzUsuńRobiłam pierwszy raz i wyszło naprawdę pyszne. W sam raz na drugie śniadanie;)
OdpowiedzUsuń