Czekoladowy FIT sernik
SKŁADNIKI
Spód:
paczka herbatników
Masa:
1 kg twarogu sernikowego mielonego
4 jajka
20 g mąki ziemniaczanej, lub budyniu waniliowego bez cukru
60 g erytrolu, lub ksylitolu
200 g gorzkiej czekolady (2 tabliczki)
PRZYRZĄDZANIE
1) Herbatniki rozłożyć na dnie tortownicy
2) Długo i dokładnie zmiksuj twaróg, jajka, mąkę i erytrol, ksylitol
3) Czekoladę połam na kostki i roztop w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, a następnie dodaj do masy serowej i ponownie zmiksuj.
4) Wylej masę na wcześniej przygotowany spód.
5) Tortownicę z sernikiem włóż do kąpieli wodnej, czyli większej formy z wodą wlaną do ok. 3 cm wysokości, i piecz przez ok. 70 minut w piekarniku rozgrzanym do 160⁰C.
I Tyle :)
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz