Jesienna, kolorowa pieczeń z warzywami
Coś zarówno na kanapki jak i na obiad- pieczeń rzymska kiedyś to nazywali.
Można ją robić tak na prawdę ze wszystkim.
1 kg
mięsa mielonego wieprzowego lub z indyka
mrożonka-
groszek z marchewką
2
jajka,
30 dag
pieczarek
jedna papryka czerwona
jedna papryka czerwona
sól i
pieprz,
1
łyżka majeranku,
1
łyżeczka koperku
2
łyżki oleju do smarowania lub rozpuszczonego masła klarowanego
Do
mielonego mięsa dodajemy starte na tarce o dużych oczkach pieczarki,paprykę
pokrojoną w kostkę, jajka i przyprawy-mieszamy.
Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie 5 minut, odcedzamy i przestygnięte dodajemy do mięsa,
Mieszamy .
Przekładamy do foremek ( 2 foremki 10 x 25). Smarujemy olejem lub masłem , możemy też położyć plasterki boczku.
Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie 5 minut, odcedzamy i przestygnięte dodajemy do mięsa,
Mieszamy .
Przekładamy do foremek ( 2 foremki 10 x 25). Smarujemy olejem lub masłem , możemy też położyć plasterki boczku.
Pieczemy
1 godzinę w 170 stopniach.
Smacznego.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz