Szybka zupa na upalny dzień- pekinka, kukurydza i krab

Pyszna- to potwierdzone
Szybka- do zrobienia w kilkanaście minut
Polecam się przekonać!



Składniki :

1.5L wywaru warzywnego lub mięsnego
główka kapusty pekińskiej - pokrojona w paski lub kostkę ,wedle uznania
paczka paluszków krabowych / surimi/- pokrojone w grubsze plasterki
puszka kukurydzy konserowej
3 łyżki serka mascarpone
pęczek koperku- drobno pokrojony
sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie, pół łyżeczki mielonej papryki wędzonej, może być ostra

Przygotowanie:

Do gotującego się wywaru wrzucamy kapustę pekińską gotujemy ok 10-15 minut , dodajemy surimi i gotujemy kolejne 10 minut, dodajemy kukurydzę oraz koper- gotujemy ok 5 minut, zabielamy serkiem mascarpone, przyprawiamy.
I gotowe- prawda jakie to łatwe i pyszne!
 Smacznego!

Komentarze

Popularne posty