Kokosowe crumble-zapiekane owoce

Jest gorąco, chce się coś owocowego,słodkiego i pysznego....
Nic prostszego -kokosowe crumble czyli owoce sezonowe zapiekane pod kokosowym crunchy


Składniki:

200g porzeczek /białe, czerwone,czarne-do wyobru/
200g czereśni wydrylowanych
200g borówek amerykańskich
100g masła
250g malinowego crunchy z Lidla
100g wiórek kokosowych
1 łyżeczka ksylitolu

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy,studzimy.
Owoce myjemy i wsypujemy do naczynia żaroodpornego, posypujemy trochę ksylitolem.
Crunchy łączymy z masłem, dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy-przykrywamy owoce.
Zapiekamy 20 min 190°C

Można podawać na zimno z gałką lodów  lub na ciepło -smacznego !😊

Komentarze

Popularne posty