Szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami

Ciasto które robi się w mig! 




Składniki na tortownicę 
2 szkl mąki pszennej/ orkiszowej/
Przygotowanie:


2 jajka
3/4  szkl ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
duży kubeczek jogurtu naturalnego
1/2 szklanki oleju
300-400g świeżych truskawek

 Jajka z ksylitolem ucieramy na jasną gładką masę, dodajemy w małych porcjach jogurt, olej, mąkę i proszek do pieczenia ciągle miksując. Jeżeli w tym momencie ciasto nie będzie lejące  a będzie bardzo gęste dodajemy jeszcze 50ml jogurtu i miksujemy. Ciasto wlewamy do tortownicy, na wierzch układamy truskawki pokrojone w kawałki . Pieczemy przez 55min w 180 stopniach. Jak ostygnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!


Komentarze

  1. Czy zamiast ksylitolu może być biały cukier?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście- w tej samej ilości.
      Pozdrawiam i udanego wypieku :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty