Kostka czekoladowa z masłem orzechowym
KOSTKA CZEKOLADOWA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Składniki
1 szkl. masła orzechowego
1/2 szkl. oleju kokosowego
2 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. posiekanych orzechów pekan
200 g gorzkiej czekolady
1/2 szkl. oleju kokosowego
2 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. posiekanych orzechów pekan
200 g gorzkiej czekolady
W garnuszku, na małym ogniu rozpuszczam masło orzechowe i olej kokosowy ( nie dopuszczam do zagotowania ). Masę odstawiam z palnika i dodaję posiekaną czekoladę. Wszystko mieszam, do czasu kiedy czekolada się rozpuści.
Płatki owsiane mieszam z orzechami i dodaję do masy orzechowo – czekoladowej. Wszystko dokładnie mieszam.
Małą blaszkę kwadratową , wykładam papierem do pieczenia. Na spód wykładam masę , następnie schładzam. Najlepiej schłodzoną masę, włożyć do lodówki na całą noc.
Płatki owsiane mieszam z orzechami i dodaję do masy orzechowo – czekoladowej. Wszystko dokładnie mieszam.
Małą blaszkę kwadratową , wykładam papierem do pieczenia. Na spód wykładam masę , następnie schładzam. Najlepiej schłodzoną masę, włożyć do lodówki na całą noc.
Komentarze
Prześlij komentarz