Kalafior zapiekany z kiełbasą wiejską i fasolką w indyjskim sosie curry

Trochę zapachniało indyjską kuchnią u mnie....
będąc ostatnio w jednym z dyskontów natknęłam się na fajną rzecz a mianowicie zapuszkowaną indyjską fasolkę w sosie curry firmy Bonduelle. Kupiłam z ciekawości ponieważ z reguły nie kupuję takich zakonserwowanych produktów.
Postanowiłam że zapiekę ją z kalafiorem i kiełbasą wiejską - i wiecie co wyszło wyśmienite, szybkie danie. Polecam



Składniki:

1 kalafior
1 puszka fasolki po indyjsku firmy Bonduelle
40 dag dobrej kiełbasy wiejskiej
30 dag tartego sera/ u mnie tradycyjnie mozzarella/


Przygotowanie:

Kalafiora czyścimy, myjemy, dzielimy na mniejsze części i obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10 minut,
Kiełbaskę kroimy w plasterki lub w półplasterki jak kto woli,
ugotowanego kalafiora wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą , dodajemy kiełbasę oraz fasolę w sosie- całość posypujemy tartym serem i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach .

Podajemy na ciepło
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty