Grillowane pieczarki portobello z boczkiem

Sezon grillowy w pełni, więc szukamy inspiracji na coś pysznego z grilla, na imprezę, garden party...
Pieczarki portobello będą super przekąską z grilla na wszelakiego rodzaju spotkania przy grillu.

Składniki:


  • 6 szt pieczarek Portobello -duże pieczarki specjalne do faszerowania/
  • cebula mozzarella tarta
boczek wędzony krojony
szczypiorek
pieprz


Pieczarki delikatnie oczyszczamy, nie obieramy, układamy w keksówki aluminowe, takie szersze.Na spód kładziemy pokrojone w piórka cebule, potem boczek, posypujemy tartym serem i na wierzchu kładziemy pokrojony szczypior.Wszystko szczelnie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy na ruszcie grilla  ser porządnie rozpuści a boczek podpiecze.Tak upieczone przyprawiamy pieprzem....Smacznego!



Komentarze

Popularne posty