Grillowane pieczarki portobello z boczkiem
Sezon grillowy w pełni, więc szukamy inspiracji na coś pysznego z grilla, na imprezę, garden party...
Pieczarki portobello będą super przekąską z grilla na wszelakiego rodzaju spotkania przy grillu.
Składniki:
szczypiorek
pieprz
Pieczarki delikatnie oczyszczamy, nie obieramy, układamy w keksówki aluminowe, takie szersze.Na spód kładziemy pokrojone w piórka cebule, potem boczek, posypujemy tartym serem i na wierzchu kładziemy pokrojony szczypior.Wszystko szczelnie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy na ruszcie grilla aż ser porządnie rozpuści a boczek podpiecze.Tak upieczone przyprawiamy pieprzem....Smacznego!
Pieczarki portobello będą super przekąską z grilla na wszelakiego rodzaju spotkania przy grillu.
Składniki:
- 6 szt pieczarek Portobello -duże pieczarki specjalne do faszerowania/
- cebula mozzarella tarta
szczypiorek
pieprz
Pieczarki delikatnie oczyszczamy, nie obieramy, układamy w keksówki aluminowe, takie szersze.Na spód kładziemy pokrojone w piórka cebule, potem boczek, posypujemy tartym serem i na wierzchu kładziemy pokrojony szczypior.Wszystko szczelnie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy na ruszcie grilla aż ser porządnie rozpuści a boczek podpiecze.Tak upieczone przyprawiamy pieprzem....Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz