Zupa prawie chińska
Zupa prawie chińska z kapusty pekińskiej i surimi
Składniki
4 cebulki dymki
mała główka kapusty pekińskiej (ok. 20 dag)
jeden pojedynczy filet z kurczaka
6-7 szklanek bulionu
2 łyżki sosu sojowego
opakowanie surimi
6 pieczarek
dwie łyżki jogurtu naturalnego /mały serek topiony/
trawa cytrynowa,może być suszona
4 cebulki dymki
mała główka kapusty pekińskiej (ok. 20 dag)
jeden pojedynczy filet z kurczaka
6-7 szklanek bulionu
2 łyżki sosu sojowego
opakowanie surimi
6 pieczarek
dwie łyżki jogurtu naturalnego /mały serek topiony/
trawa cytrynowa,może być suszona
Przygotowanie
Umyte i osuszone mięso pokroić w cieniutkie paseczki, kapustę pokroić drobniej, dymkę pokroić na niewielkie kawałki. Do garnka wrzucic pierś i gotowac az bedzie miękka .Wtedy dodać kapustę, sos sojowy , wymieszać, wlać gorący bulion.Zupę gotować na małym ogniu około 10 min, następnie dołożyć pokrojone w plasterki surimi i pieczarki oraz pokrojoną dymkę, gotować, puki pieczarki nie będą miękkie. Zabielić jogurtem lub serkiem topionym, przyprawiamy solą pieprzem w tym trawą cytrynową i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz