Gołąbki z młodej kapusty pekińskiej
Z racji tego że teraz wszystko co młode ,małe, soczyście wyglądające sezonowe -więc postanowiłam zrobić gołąbki z młodej kapusty pekińskiej.
Składniki :
Główka młodej kapusty pekińskiej
500g mięsa mielonego z indyka/wieprzowe/wieprzowo-wołowego/
jedna torebka kaszy jaglanej
Passata pomidorowa z czosnkiem
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie
papryka słodka mielona,
listek laurowy
ziele angielskie
500g mięsa mielonego z indyka/wieprzowe/wieprzowo-wołowego/
jedna torebka kaszy jaglanej
Passata pomidorowa z czosnkiem
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie
papryka słodka mielona,
listek laurowy
ziele angielskie
Przygotowanie :
Kapustę odrywamy liść po liściu, końce obcinamy, liście wkładamy do szerokiego garnka twardymi końcami, przykrywamy i gotujemy 5-10minut.
Kapustę odrywamy liść po liściu, końce obcinamy, liście wkładamy do szerokiego garnka twardymi końcami, przykrywamy i gotujemy 5-10minut.
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu,przestudzoną dodajemy połowę woreczka do mięsa mielonego,przyprawiamy ...
Kapustę wyjmujemy i studzimy.
Na każdym listku kapusty nakładamy garstkę mięsa i zawijamy. Takie zawiniątka układamy w garnku z niewielką ilością wody ok 20-30minut.
Zaprawiamy sos passatą pomidorową i gotowe.
Smacznego !
Na każdym listku kapusty nakładamy garstkę mięsa i zawijamy. Takie zawiniątka układamy w garnku z niewielką ilością wody ok 20-30minut.
Zaprawiamy sos passatą pomidorową i gotowe.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz