Chałka zapiekana z budyniem czekoladowym i owocami
Coś dla ducha,coś dla ciała -jako ze nie jestem dobra w te klocki jeśli chodzi o pieczenie ciast,coś dla każdego który ma podobnie jak ja-banalny przepis na szybkie,można powiedzieć ciasto ,które po wyjęciu z lodówki w taką pogodę jak dziś -jest po prostu idealne.
Przepis zaczerpnięty od www.prettybacked.pl
Co potrzebujemy:
Przepis zaczerpnięty od www.prettybacked.pl
Co potrzebujemy:
*1 chałka drożdżowa,
*budyń o smaku czekoladowym z cukrem,
*mrożonka owocowa lub świeże owoce/truskawki , borówki ,jagody/,
*70g migdałów ,
*cukier trzcinowy do poprószenia
*budyń o smaku czekoladowym z cukrem,
*mrożonka owocowa lub świeże owoce/truskawki , borówki ,jagody/,
*70g migdałów ,
*cukier trzcinowy do poprószenia
Piekarnik nagrzewamy do 190°C.
Chałkę dzielimy na kromki. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Kromki obtaczamy w budyniu, układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając owocami i płatkami migdałowymi. Gotowy deser oprószamy kilkoma szczyptami cukru, zapiekamy przez około 15-20 minut.
Można jeść na zimno bądź na ciepło.
Smacznego😊
Komentarze
Prześlij komentarz