Chałka zapiekana z budyniem czekoladowym i owocami

Coś dla ducha,coś dla ciała -jako ze nie jestem dobra w te klocki jeśli chodzi o pieczenie ciast,coś dla każdego który ma podobnie jak ja-banalny przepis na szybkie,można powiedzieć ciasto ,które po wyjęciu z lodówki w taką  pogodę jak dziś -jest po prostu idealne.
Przepis zaczerpnięty  od www.prettybacked.pl



Co potrzebujemy:


*1 chałka drożdżowa,
*budyń o smaku czekoladowym z cukrem, 
*mrożonka owocowa lub świeże owoce/truskawki , borówki ,jagody/,
*70g migdałów ,
*cukier trzcinowy do poprószenia
Piekarnik nagrzewamy do 190°C.
Chałkę dzielimy na kromki. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.  Kromki obtaczamy w budyniu, układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając owocami i płatkami migdałowymi. Gotowy deser oprószamy kilkoma szczyptami cukru, zapiekamy przez około    15-20 minut.
Można jeść na zimno bądź na ciepło.
Smacznego😊

Komentarze

Popularne posty